Happyhappyjoyjoy is een Azian streetfoodrestaurant van Julius Jaspers in de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Het concept is dat je allerlei kleine gerechten neemt en deelt, waarbij je ervan uit kunt gaan dat gemiddeld 3 gerechten per persoon evenveel is als een hele maaltijd.

De kaart bestaat uit Vietnamese, Chinese, Koreaanse en Chinese hapjes en in de (open) keuken staan ook uit verschillende Aziatische landen afkomstige koks te koken. Wij kwamen er rond een uur of 4 gewoon even binnen om een paar kleine happen te nuttigen en omdat we nieuwsgierig waren geworden door een lovende recensie in Het Parool.

De inrichting is zeker de moeite waard. Echt flink over de top:

Nadat we de kaart bekeken hadden bestelden we een Thais biertje (Singha Pilsener) en kregen we wat knabbels met een sojasaus en een zwarte bonensaus.

Gerechtjes:

Trudie nam als eerste gerecht de Vegetable Tempura. Een smakelijke, in een prima beslagje gefrituurde mengeling van aubergine, courgette, champignons en uien met daarbij een tensuyusaus.

Voor Paul als eerste gerecht Ngap Kauw, een goede Dim Sun dumpling gevuld met pekingeend, garnaal en bamboescheut met een soja- gembersaus.

Daarna volgden twee tegenvallende gerechtjes.

Voor Trudie de 5-spized Pork: langzaam gegaard buikspek, met kaneel, steranijs, venkelzaad, kruidnagel en szechuanpeper. Tegenvallend, want een beetje muffige varkenssmaak en het vlees was niet crispy.

En voor Paul de gestoomde Mosselen in XO-saus. (coquille, garnalen, chili, gember en knoflook). Tegenvallend, want een penetrante visgeur, dus niet erg verse mosselen. Meer dan de helft laten staan.

Al met al een tegenvallende ervaring. Het bijzondere uiterlijk kan de matige kwaliteit van de door ons genuttigde gerechten niet compenseren.


 

Maak een gratis website met Yola