22 april 2017

Net een week geleden geopend in de Damstraat in Haarlem, Italiaans restaurant DIGA. Van dezelfde eigenaar als restaurant Parels in Haarlem. Chefkok Abel Pepping werkte eerder bij Lambermons en Toujours.
Het restaurant is groot en biedt plaats aan ca. 100 couverts. Inrichting strak modern met mozaïektegels aan de muur. Open keuken.
Wij zaten in een zijdeel met als nadeel dat 1 van ons tegen de muur aankeek en onder het verlaagde plafond waar uit geluidsboxen dreunende loungemuziek kwam was de akoestiek dusdanig slecht dat het een soort zwembadgeroezemoes werd en een normaal gesprek, zonder te schreeuwen, haast niet mogelijk was. Daar moet echt wat aan gedaan worden.

De open keuken met chefkok Abel (met bril):

De wijnklimaatruimte:


We bestelden gelijk een fles Italiaanse Sauvignon Blanc: een frisse en lekkere Erste Neue, Alto Adigo.  Daarbij een fles bruisend water.

Hoewel er nog zo nu en dan wat kleine kinderziektes zijn qua timing is de bediening deskundig en enthousiast.
DIGA hanteert vaste prijzen per menugang. De anti-pasti zijn allemaal 8 euro, de primi 12euro, de secondi 16 euro en de desserts zijn allemaal 7 euro.
Je kunt ook voor verrassingsmenu's kiezen. 3-gangen 32,50 euro. 4-gangen 39,50 euro.


Antipasti:


Voor Trudie kalfstong met lofsoorten en oude balsamico. Lekker gebakken (of gefrituurd?) met een laagje paneer.


Voor Paul gerookte rundercarpaccio. Lekker op smaak gebracht en mooi van temperatuur en supermals.

We sloegen de primi over en gingen gelijk door naar de

Secondi:

Trudie had gekozen voor de zacht gegaarde varkensprocureur met artisjok en aubergine. Heerlijk zacht vlees met een voortreffelijke smaak. Echt een hoogtepuntje!


Voor Paul runderstaartstuk met beenmerg, gegrilde groentes en knoflookjus. Lekker en mooi medium-rare gebraden.

Dolci:

We hadden allebei gekozen voor marscapone-ijs met zout en olijfolie met daarbij een mooie tuille en eetbare blaadjes van viooltjes. Ook weer prima en lekker.

Conclusie:

Haarlem heeft er weer een prima Italiaans restaurant bij. We komen zeker nog een keer terug als de akoestiek wordt verbetert en alle aanloop-kinderziektes eruit zijn.


Maak een gratis website met Yola