4 oktober 2013.

Om onze vakantie in stijl af te sluiten hadden we in het kader van de Iens Dinerdagen (3 gangen voor 30 euro en per Michelinster 10 euro toeslag) gereserveerd bij het letterlijk bij ons om de hoek van ons huis gelegen met 2 Michelinsterren onderscheiden Restaurant Chapeau!

(De foto's zijn dit keer vanwege lichtgebrek en niet willen flitsen van matige kwaliteit.)

Leuke tafel aan het raam met uitzicht op de vijver.
Allereerst een glas huiswijn, een frisse Riesling van het huis Pfluger. Besloten de rest van de maaltijd die wijn te blijven drinken.
Daarbij ook een fles bruisend tafelwater.

We begonnen met een serie amuses:
Amuse 1:

Een kokertje gevuld met o.a. eendenlever geserveerd op een grote kiezelsteen.

Amuse 2:

Een lepeltje gevuld met o.a. een kokkel en een mosseltje met een beetje schuim van kokkels.

Amuse 3:


Diverse bereidingen (rauw, gegrild, gebakken, gekookt) van allerlei groentes vergezeld door heerlijke crèmes en schuimpjes.

Gerecht 1:

Een Gillardeau oester met daarbij o.a. paksoy, lamsoor, mosterdzaad en ponzu.

(extra) tussengerecht:

In kummelolie langzaam gegaarde scholfilet met koolrabi, kroepoek en serranoham.

Gerecht 3:

Heerlijk (rokerig) rosé gegaarde kwartel met daarbij prachtig gesneden groentes (rode biet, jonge uitjes, engelwortel) en cantharellen en een kokertje met daarin een stukje prachtig gestoofd draadjesvlees van kwartel.
Ter plekke werd een heerlijk jus op het bord erbij gegoten.

Dessert:

Een merengue van citroen met daarbij heerlijke frisse bereidingen van citrusvruchtjes, sereh, verveine en geserveerd met schaafijs van granny smith.

Al met al een heerlijke ervaring waarbij aan elk klein detail van de maaltijd optimale aandacht was gegeven. Mooie smaakcombinaties en prachtig opgemaakte borden. Absoluut de 2 sterren waard!Maak een gratis website met Yola