Ten behoeve van de 3FM-aktie Serious Request had Restaurant EVI het initiatief genomen om 24 uur non-stop te laten koken door bevriende (sterren)chefs. Dat gebeurde in zittingen van 3 uur waarbij elke keer door minimaal 3  (sterren) chefs een 9 gangen -menu werd geserveerd.
Er waren per zitting 30 stoelen beschikbaar die bij opbod werden verkocht via een veilingsite. De opbrengst van deze biedingen gaat volledig naar Serious Request. In totaal 26 chefs deden geheel vrijwillig en onbetaald mee aan deze aktie.
Wij hadden het geluk om te mogen aanschuiven bij de zitting op 22 december van 15:00 tot 18:00 uur.
Allereerst werden we met een glas champagne ontvangen bij de nabij gelegen ontvangstruimte van Restaurant Amazing Asia en vervolgens werden we vanaf daar over een geheel met rode lopers bekleed trottoir naar restaurant Evi gebracht.


Alles was overigens via Internet live te volgen via foodreporter.nl waarvan de regie ter plekke zorgde voor bewerking van de stream:


In het restaurant konden we met z'n dertigen plaatsnemen aan een lange tafel en werd er allereerst water en brood op tafel gezet, gevolgd door een glas Luigi Borsa, souvignon blanc die gedurende de eerste paar gangen steeds werd bijgeschonken.
Lekker brood met olijfolie en zout.

Gedurende het eten werden we ook nog getrakteerd door live-optredens van diverse artiesten.


De eerste drie gerechten die wij kregen waren bereid door Niven Kunz van het met 1 Michelinster onderscheiden restaurant Niven in Rijswijk.

Gerecht 1:

Krabsalade met een kwartelei, haringkuit en gemarineerde groentes.

Gerecht 2:

Een candybar van eendenlever met radijs, rode biet, rode rettich en nog wat kruiderij.

Gerecht 3:

Gebakken griet met beurre noisette, bloemkool, romanescu mousseline, zwarte knoflook, truffel en een jus van zure dragon.

Daarna was het voor 3 gerechten de beurt aan Jef Schuur van het op Texel gelegen met 1 Michelinster onderscheiden restaurant BijJef. We wilden even met hem (lange vent) op de foto voor onze gezamenlijke vrienden Hans en Wil Warnars...


Gerecht 4:

Zacht gegaarde kabeljauw met quinoa, knolselderijpuree, oesterblad, rettich, zeekraal en met een thee van munt en komijn.

Gerecht 5:

Zachtgegaarde kalfstong, een salade met frisse mayonaise, kokkels van het wad en jus van gepofte knolselderij.

Gerecht 6:

Overjarige rustieke kaas met Zeeuwse platte oester, waddenzee garnalen, geschaafde bloemkool en augurk.

Vanaf dat moment werd er een rode wijn geserveerd, een Chateau Segur uit de Haut Medoc.

De 2 daarop volgende gerechten werden gemaakt door Pascal Jalhay, voormalig 2-Michelinsterrenkok van restaurant Vermeer, maar momenteel even zonder restaurant, maar nog steeds wel graag kokend.

Gerecht 7:

Een borrelglaasje gevuld met likeur van spekkoek, een bolletje Leidse kaas, een tuille van sambal en sesam en sinaasappel en geslagen room.

Gerecht 8:

Oude Hollandse kaas van vrije koeien, hangop met pekelcitroen en kimchi, een crunch van gefermenteerde kool, citroen. ovengebakken slierten van brooddeeg en een met 24 ingrediënten gevulde tomaat.
Eenmaal opengemaakt zag die tomaat er zo uit:

Ingrediënten die wij herkenden waren: truffelaardappel en papaja, vanille, mango, pompoen, rozijnen, kappertjes.

De laatste chef die voor ons kookte was Danny Jansen, bekend van 24Kitchen en dan met name de Aziatische keuken, maar hij bekende ons dat zijn eigenlijke passie ligt bij patisserie.

Dessert-amuse:

Danny vond ons allemaal pareltjes voor Serious Request en daarom had hij 2 ringen in een doosje gestopt met daarop een eetbaar pareltje.
Gemaakt van een ganache  van witte chocolade met sereh en citrus.

De ring nog even aan de vinger van Trudie:


Gerecht 9:

Patisserie van Danny: een taartbodem van Bretonse koek met vanilleyoghurt en tropische mousse, hazelnootcrumble, gekaramaliseerde ananas, tropisch fruit, sinaasappelgel en witte chocolade.

Daarna gingen we voor de koffie met chocolade weer terug naar de eerste ontvangstruimte om plaats te maken voorde volgende 'shift'.
Daar werden we nog verrast door een  jonge kunstenaar die live schilderijen bij elkaar stond te maken die ter plekke geveild werden:

 
En de koffie:

 


Maak een gratis website met Yola