15-04-2018

Nadat Vooges al eerder een strandtent had, hebben ze kort geleden ook een restaurant geopend bij het station van Haarlem en sinds 1 maand is in Bloemendaal  het voormalige hotel en restaurant De Rusthoek door hen overgenomen om er Hotel Bloemendaal en bistro-restaurant Vooges Bloemendaal van te maken .
Strakke inrichting met wit gedekte tafels en bistrostoeltjes:
Al snel kregen we een karaf met (kraan)water en kwam en wat zuurdesembrood met boter op tafel. We dronken daarbij allebei een Italiaans biertje, Peroni.

De  gerechten zijn qua porties variabel en je kunt aangeven wat je als voorgerecht en wat je als hoofdgerecht wilt eten.

Voorgerecht:


Trudie had gekozen voor kibbeling van bijvangst met daarbij huisgemaakte ravigottesaus. Bleek eigenlijk als voorgerecht een te grote portie te zijn en was in vergelijking met het voorgerecht van Paul stukken meer.

Voorgerecht van Paul was Mi Cuit van zeebaars met kimchi van venkel en gemarineerde doperwten. De daarbij volgens de kaart behorende lavendel ontbrak. Piepklein stukje zeebaars. Smaakte overigens wel goed.

Hoofdgerecht:

We hadden allebei gekozen voor kalfswang met daarbij gegrilde kalfstong, livarham en een madeirasaus. De ons beloofde schorseneren ontbraken en na klagen daarover werd ons verteld dat ze uit het seizoen zijn en kregen we als compensatie 2 in stukjes gesneden asperges. Onze klacht dat de madeirasaus te veel ingekookt en bremzout was werd doorgegeven aan de keuken en door hen bevestigd. Verder werd daar dus niks aan gedaan. De kalfswang was op zichzelf wel lekker, de tong vonden we aan de taaie kant.
Als extra bijgerecht hadden we een bakje Friethous friet met zelfgemaakte mayonaisse.

Of het na een maand nog kinderziektes zijn weten we niet, maar wat ons betreft is dit niet voor herhaling vatbaar.
De prijs-kwaliteitsverhouding vinden we ook niet echt kloppend.
De bediening was wel attent en vlot.


Maak een gratis website met Yola