21-12-2019

Nadat we op visite bij kennissen in Rotterdam waren geweest hadden we besloten daar in de buurt nog wat te eten. Op The Fork met een 9,1 gewaardeerd en gebruikmakend van een korting van 30% viel de keuze op bistro Cotazur aan de Oostzeedijk.
Deze bistro is sinds begin dit jaar geopend en het interieur ziet er zo uit:
Enige nadeel is dat wanneer je tegenover de bank  op een stoeltje zit je slechts tegen een muur aankijkt. Verder wel leuk ingericht.

We besloten alleen een voor- en een hoofdgerecht te nemen en begonnen met een lekker glas Sauvignon Blanc, Nouveau Monde uit Frankrijk. Daarbij plat en bruisend water.
Al snel kwam er lekker warm brood met een spread van oude kaas op tafel.

Voorgerecht:

Trudie:
Als steak tartare gesneden cheviche van tonijn met yuzu, furikake (strooisel met stukjes zeewier, sesam en gedroogde bonitovlokken) en avocado (niet echt opgevallen). Lekker fris en vers en niet al te zuur gemarineerd.

Paul:
Tostada kreeft.
Brioche met kreeft, rivierkreeft, kruidensla en dubbelgedopte tuinboontjes. 2 Flinke stukken verse kreeft en tussen de 2 brioches ook wat stukjes rivierkreeft. Erg lekker!

Hoofdgerecht:

Trudie:
Buiten de kaart om gekozen voor 'the catch of the day' van Schmidt Zeevishandel. In dit geval op de huid gebakken kabeljauwfilet met spinazie, venkel, een knolselderijpuree en een zalf van wortel met wat schuim van schaal/schelpdieren. Allemaal prima van smaak.

Paul:

 Gekozen voor een portie ter grootte van een tussengerecht: 5 wilde Argentijnse gamba's met gnocci, tomaat, flower sprouts en een witte wijnsaus. Alweer prima op smaak allemaal.

Conclusie: prima bereid bistro-voedsel van verse producten en met zorg op het bord gepresenteerd. Vriendelijke en deskundige bediening.Maak een gratis website met Yola