5 maart 2019

Restaurant Bridges in Amsterdam stond al een tijdje op het verlanglijstje van Paul, maar tot nu toe was het er niet van gekomen. Maar nu was er een 'Heerlijk'-aanbieding die het op het eerste gezicht, qua prijs, aantrekkelijk maakte.
Bridges is het restaurant met 1 Michelinster van het sjieke hotel The Grand. Midden in de stad aan de Oudezijds Voorburgwal. De binnenplaats met de entree:

Na ontvangst door bedienend personeel, strak in 3-delige pakken, kregen we een mooi tafeltje aan het raam toegewezen en begonnen we met wat bruisend water en een glas Ant Moore, sauvignon blanc uit Nieuw Zeeland.
Er kwam lekker brood op tafel en al snel volgde de eerste 3 amuses:
Een madeleine van curry met hangop van vanille en citroen, een wortel bekleed met Japanse kruiden (o.a. sesam en wasabi) en een krokantje van aardappel met rolmops en haringkuit.

De volgende amuse:

Een gebarbecuede mossel met daarop schuim van vadouvan en strooisel van krokante algen.
Smakelijk mondvermaakje.

Eerste gerecht:

Een nauwelijks bewerkt stukje gelakte rauwe makreel met een salade van zeewier en sepia, zwarte knoflook en een sausje van dashi.
We vonden dit niet zo erg lekker, de rauwe makreelsmaak was nogal dominant aanwezig.

2e gerecht:
Gebrande langoustinestaart op een bedje van eendenlever met bospeen, Granny Smith appelstukjes en sambai (Japanse azijn).
Wat ons betreft het hoogtepunt van de avond. Heerlijke smaakcombinaties.

3e gerecht:

Een stukje gebraden zeeduivel met zuurkool (vindt Paul niet lekker, dus dat gaf hij aan Trudie), diverse bereidingen van knolselderij, blaadjes van spruiten en een romige saus waarin ook oester verwerkt zou zijn.
Wij vonden het gerecht nogal vlak van smaak en van de oester hebben we echt niks kunnen proeven.

4e gerecht:

Een stukje gebraden reerugfilet met gnocchi van paddenstoel, pompoen, wortel en cantharel en een mooie glanzende jus gemaakt van o.a. de lever van de ree.
In de reerug van Paul zat een stukje zeen, waardoor het lastig te snijden viel. En alweer vonden we de smaken wat vlak. Hoogtepunt van dit gerecht was de jus.
Bij dit gerecht dronken we een bijpassende rode wijn, een Gardies, cabernet franc.

Dessert:
Stukjes peer, verstopt onder een schuim met yuzu, stukjes merengue, venkel, dille en ijs.
De combinatie van dille en venkel in een dessert vonden wij niet zo geslaagd.

Conclusie:
Van een restaurant met een Michelinster hadden wij meer verwacht. Misschien dat ze de smaken expres zo vlak en niet uitgesproken houden i.v.m. de vele buitenlandse zakenlui die in het hotel verblijven? De bediening vonden wij nogal stijfjes, afstandelijk en gemaakt overkomen. Maar wat nog het meeste tegenviel waren de prijzen voor de losse glazen wijn:12 euro per glas wijn vinden wij echt absurd veel.
Wat ons betreft niet voor herhaling vatbaar.Maak een gratis website met Yola