14-05-2013

Vanwege de Heerlijk-10daagse een reservering gedaan bij het al 22 jaar met 2 Michelinsterren onderscheiden restaurant De Bokkedoorns in de mooie duinen  van Overveen vlakbij ons. Je dineert voor 25 euro bij gewone restaurants en per ster wordt er een supplement van 10 euro berekend. Dus voor de Bokkedoorns komt dat voor een driegangendiner uit op 45 pp met de mogelijkheid daarbij om het menu nog uit te breiden met een extra gang a 15 euro pp.
Wij besloten dat laatste doen.
Helaas werkte het weer niet zo mee, dus dineren op het terras was geen optie.
Het uitzicht werd er niet minder om:

Na ontvangst en de placering door de over het algemeen wat ouderwets formele bediening en sommeliers werd al snel wat lekkere zelfgebakken brood vergezeld door lekkere boter op tafel gezet.


We besloten de hele maaltijd te laten vergezellen door een fles Ritual,  een heel erg lekkere Chileense Sauvignon Blanc en wat bruisend water.

Amuses.
De 4 amuses werden gelijktijdig op een leuk origineel 'bord' opgediend:

Van rechts onderaan met de klok mee naar linksboven:
een crème van komkommer met yoghurtgelei op een oesterblad,
een 'steentje' van brood gevuld met ganzenlevermousse en duindoornbes,
een marshmallow van slak met waterkersgelei met een krokante wijngaardslak en
in het zwarte bekertje een kreeftenbisque met Hollandse garnaaltjes.

Voorgerecht.
Het voorgerecht bestond uit een salade van gepocheerde kreeft met diverse tomatensoorten, basilicumcrème, krokantjes van basilicum en messenkleverkaas. Wat er in eerste instantie op het bord uitzag als een cherrytomaat bleek dus de messenkleverkaas te zijn.


Extra tussengerecht.
Dat werd dus een op Pata Negra ham gebakken coquille te zijn met spinazie a la creme met daarbij een gepocheerd eitje met Russische kaviaar en mosterdcreme.


Hoofdgerecht.
Het hoofdgerecht was een Amerikaanse rundersukade met asperges en tuinbonen, vergezeld door gekonfijte aardappel, een bloem gemaakt van rettich met in het midden piccalilly en een jus van rode wijn.


Dessert.
Het toetje was een taartje van citroen met gemarineerde watermeloen, een mousse van verveine met een sorbetijs van citroen.


Al met al een zeer geslaagde avond, waarbij de hand van de sinds 1 januari nieuw begonnen chefkok Menno Post, die de moeilijke taak heeft om Lucas Rive , die 22 jaar de scepter zwaaide, op te volgen nog niet echt zichtbaar was.
Allemaal toch wel wat vertrouwde en veilige superlekkere smaken, maar niet vernieuwend.
Misschien ook niet nodig voor het toch wel min-of-meer vaste traditionele publiek dat de Bokkedoorns bezoekt, maar voor ons had het allemaal net een tikkeltje spannender mogen zijn.

Maak een gratis website met Yola